05:30 - 22:00
Åbningstider i dag
Offentlige område 06:00 - 22:00
Medlemsområdet 05:30 - 22:00
Saunaen
Lukket
Vejrudsigten er p.t. ikke tilgængelig

Generalforsamling 03. April 2016 – Beretning

Generalforsamling 03. April 2016 – Beretning

Velkommen til årets generalforsamling.
Forleden dag sad jeg og så på nogle af de fotos Børge har taget fra badebroen – Godt Nytår fra os –”serien”
De siger så meget om det fællesskab vi efterhånden har fået opbygget på broen, de viser hvilken energi, vi som vinterbadere kan hente på badebroen sammen og med de mange forskellige naturoplevelser, vi er så heldige at være en del af.
Derfor er det også fantastisk at se jer alle her.
Vi skal selvfølgelig lige se tilbage på det år, der nu er gået siden vi sad her sidst.
Og igen i år må det siges at vi lever op til at være en aktiv vinterbadeforening.
Så meget omtale som vi har fået i både medierne, men også den positive omtale, du som medlem har gjort ude i byen og blandt venner, har gjort at vi snart runder 300 medlemmer på Facebook.
Det er jo bare et tal, men også et tal som viser, at vi som mange andre vinterbadeklubber i DK har haft en forrygende medlemstilgang. Det reelle tal som vi nok skal forholde os til, er dem, der har betalt kontingent og valgt at støtte foreningen – det tal er rundet ca. 170 medlemmer – det er rigtigt flot!
På landsplan er der også sket en rivende udvikling af vinterbadelaug
De tørre tal viser – 2009 – 17 laug og 10800 medlemmer - 2016 – 110 laug 31300 medlemmer registreret i VID – landsforeningen af vinterbadere.
TAK til dig, der aktivt vælger at støtte en god historie, en forening i opbygning.

Hjemmesiden og betalinger
Martin har fået trimmet vor hjemmeside. Fremover skal hjemmesiden bruges meget mere aktivt.
Vi har fået tilmeldingsmulighed på hjemmesiden og det betalende medlem, der logger sig ind får oprettet sin egen HIF-Konto, hvor du kan se dine ind og udbetalinger. Det er rigtigt godt kæmpet af Martin, stor tak til dig for den indsats.
Det fornemmes, at der stadig er en læringsproces med hensyn til at jonglere rundt på hjemmesiden. Ligeledes er det et par gange noteret fra vor kasserer, at der desværre er nogle/mange der ikke kan få betalt til tiden og at der skal rykkes i ørene rundt omkring.
Husk nu, kontingentet skal være betalt for at kunne være med til forskellige events.
Håber på forbedring fremover – det kan jo ikke være så svært at få betalt til tiden.
Martin har lidt undervisning under ”eventuelt” om hjemmesiden.

Afholdte events
Året har budt på forskellige events, hvor jeg lige ridser de enkelte op, så omverdenen kan se, vi er en aktiv forening.
Brunch Farvel og Goddag vinter 2015 - altid mange samlet og forhåbentligt bliver vi med det.
Svøm Tværs – afholdes altid 3. weekend lørdag i juni. Sommeren og blå himmel og efterflg. Fest igen – ca 20 deltog – mon ikke vi bliver flere i år? Sikkerheden var i top, kajakroere, speedgummibåde, og alm båd til transport samt de orange Safeswimmers, så alle kunne blive set på vandet.
Tak til jer, der endnu engang stiller op med båd udstyret.
Snapseglas - tak til Lene Birgitte for ihærdigt at have udviklet, produceret, brændt og brændt flere gange de fine snapseglas (selvom ovnen også brændte sammen) Det var det helt store tilløbsstykke – ca 85 stk. blev der produceret.
Husk - du kan stadig købe dem direkte hos Lene Birgitte.
Saunaweekender
Henover efteråret lånte vi den lille mobilsauna af SSB. Endnu engang et tilløbsstykke, hvor der blev hygget og grint, så den bette kasse var ved sprænge. Fantastisk så glad man bliver i låget af at sidde med de vinterbadere!
Julen og Nytårs hilsener er også det helt store tilløbsstykke, hvor vi kan være glade for at hotellet har lukket og vi kan hygge med snaps, champagne, kransekage, kaffe og meget mere!

Mobilsauna - 2016 startede med at vi endelig fik indviet mobilsaunaen.
Efter generalforsamlingen sidste år gik det forrygende stærkt. Efter sommeren stod det klart, at Kolding Byråd havde haft hjertet det rigtige sted, da de besluttede at donere os 80000 kr. til indkøb af mobilsauna.
Vi fik skruet en aftale sammen med Slotssøbadet, fik EDC mæglerne Poul Erik Bech med på det sidste beløb og fik så ellers indviet saunaen 2. januar klokken meget tidlig en råkold lørdag med rød snor klippet af Borgmester Jørn Pedersen og efterfølgende Asti og kransekage. Derudover har vi modtaget støttekroner og materialer fra diverse sponsorer, som alle har fået logo på saunakassen.
Tak endnu engang til Kolding Byråd og alle sponsorer, der har været med til at gøre det at være vinterbadere en anelse sjovere ved badebroen!
Kort og godt går aftalen med kommunen og SSB ud på at vi må placere saunaen ved broen 7 x i perioden 1.oktober til 15. april. Derudover må vi udlåne den til sponsorer og andre 3 x 48 timer. SSB opbevarer den for os, kører den til og fra broen og rengøre den efterfølgende. Som modydelse har de mulighed for at låne saunaen ud til deres kunder.
Vidste du at du kan leje den til en fordelagtig pris i din forening? Kontakt bestyrelsen, hvis interesse.

Jels Vinterbadefestival
Den 6. februar inviterede Jels vinterbadeforening alle mulige foreninger rundt omkring i DK til deres første vinterbadefestival, vejret var med dem, 100 tilmeldte, svedhytten blev brugt flittigt men også varmtvandskarene var en succes kombineret med kaffe, drikkevarer og varm suppe.
Det er vist en tilbagevende begivenhed vor egen forening fremover vil deltage i. Ca. 25 herfra deltog.
Fastelavn
”Vi designer livet” spøgte hotellets direktør Peder Madsen med at have fortalt sine gæster. For gæsterne fik da nok lidt kaffe og brød galt i halsen, da den ene underfundige sjove udklædning dukkede op foran gæsternes morgenkaffe. En fin kombination ved hotellet at kunne få lov til at slå katten af tønde, morgenbade og kaffe bagefter. God start på dagen igen.

Førstehjælp
Ca. 30 medlemmer havde igen tilmeldt sig årets førstehjælpskursus for vinterbadere. Det er stadig en vigtig event at have med i foreningen – ved konstant at sikre uddannelse sikrer vi også hinanden. Dejligt i stadig bakker op om det kursus!

Festudvalget og alle hjælpere
På bedste Dronning Margrethe vis skal der også fra bestyrelsen lyde et stort tak til festudvalget, som koordinerer diverse festlige indslag i foreningen, super i gør det ekstra sjovt at være medlem af foreningen.
Også tak til alle jer der stiller op meget tidligt om morgenen for at tænde op i saunaen og få den gjort varm til 1.hold, håber der fortsat vil være hjælpere til næste sæson. Tak til jer der finder på forbedringer til vor sauna lige fra snapseglaskroge, gulvbørste, til trappetrin og sidst men ikke mindst tak for samarbejdet indtil nu med en velfungerende bestyrelse.

Fremtiden
De kommende varme måneder byder nu på mindre koldt vand, måske lidt færre vinterbadere på broen, men byder til gengæld også på længere ophold på broen med hjemmebagte boller, kaffe, snaps. Våddragtstræningen i fjorden er også på vej, og til dig, der overvejer deltagelse i vor Svøm Tværs kan jeg kun opfordre til at være med – det er en fantastisk anden oplevelse af fjorden du vil få.
Derudover ser jeg mere optimistisk på fremtiden, hvad angår et stort ønske om at få etableret en fast sauna i området foran badebroen – en sauna i pagt med naturen. Jeg ved der ligeledes er et ønske om en mere fast omklædningsfacilitet – må se, hvad fremtiden kan byde os og hvor vi kan præge den selv. Strandbeskyttelseslinien er fortsat forhindringen, men lad os krydse fingre for at det på sigt lykkedes – vi har en god positiv historie her.

Tak for endnu et forrygende år, god sommer til alle, god våddragtstræning til mange, vi ses til vinterbadning fra september.

Hop i fjorden, Koldings vinterbadeklub
På vegne af bestyrelsen
Kolding 3. april 2016

Lars Rubusch
Formand