05:30 - 22:00
Åbningstider i dag
Offentlige område 06:00 - 22:00
Medlemsområdet 05:30 - 22:00
Saunaen
Lukket

KOLDINGS JULEMÆND- OG KONER HOLDT STORE BADEDAG I KOLDING FJORD

Ved solopgang den 24. december ønskede medlemmerne af Koldings vinterbaderforening Hop i Fjorden vanen tro hinanden glædelig jul og sprang julekåde i Kolding Fjord.

I foreningen Hop i Fjorden har man i en del år mødtes på broen ved Hotel Koldingfjord om morgenen den 24. december for at tage fælles julebad. I dagens anledning var langt de fleste medlemmer ud over de foreskrevne badebukser mødt op iklædt nissehue og begyndende rød næse.

Planen var oprindeligt at holde ”store badedag” ved den nye badebro for enden af Lyshøj Allé. På grund af vejrudsigten for juledagene var arrangementet dog henlagt til broen ved Hotel Koldingfjord. Foreningen har holdt til på broen ved hotellet i mange år, og i hverdagene mødes vinterbaderne stadig her, da der bl.a. intet lys er på den nye badebro. Samtidig er det muligt at søge i læ ved hotellet, hvilket var absolut nødvendigt juleaftensdag, som var både forblæst og våd.

”Egentlig ville vi jo have holdt vores ”store badedag” på den nye badebro, som vi er meget glade for. Faktisk kan man godt sige, at vi i foreningen har fået en tidlig julegave i år. Og den skal ikke byttes”, udtaler Lars Rubusch, der er formand for foreningen. Han tilføjer dog, at det ville være dejligt, hvis kommunen fx ville lægge køreplader ud på området, da jorden er meget våd og mudret.

Efter indvielsen af den nye badebro er foreningen vokset støt til 100 medlemmer, og Lars Rubusch håber, at der fortsat vil komme nye til. ”Vi ser hele tiden, at der kommer folk for at snuse til vinterbadning. Og lynhurtigt mærker de den energi, som en tur i det kolde vand giver. Men det skyldes nok i lige så høj grad vores skønne fælleskab på broen”, fortsætter han.

Vinterbadning er ikke kun i vækst i Kolding, men i hele Danmark, hvor der skyder stadigt nye vinterbaderforeninger op. ”Vores forening og fællesskab vokser, selv om vi ikke som mange andre vinterbaderforeninger har adgang til fx sauna- og omklædnings­faciliteter. Selvfølgelig står det også på vores ønskeliste, men lige nu vil vi bare glæde os over vores nye bro”, slutter Lars Rubusch.