06:00 - 20:00
Åbningstider i dag
Offentlige område 06:00 - 22:00
Medlemsområdet 06:00 - 20:00
Saunaen
Lukket
Vejrudsigten er p.t. ikke tilgængelig

Pressemeddelelse - Stiftende generalforsamling

KOLDINGENSISKE HAVFRUER OG VANDMÆND I SKØN FORENING

De sidste fem år har en gruppe entusiastiske vinterbadere mødtes hver morgen – i hvert fald for nogles vedkommende – på broen ved Hotel Koldingfjord for at springe i bølgen blå uanset vejr og vind. Nu har de dannet foreningen Hop i Fjorden.

Søndag den 1. juni 2014 blev der holdt stiftende generalforsamling i foreningen Hop i Fjorden. Foreningen har til hovedformål at fremme interessen for vinterbadning i Kolding. På mødet blev Lars Rubusch valgt som formand for foreningen.

Vinterbadning er dog ikke et nyt fænomen, hverken i Kolding eller i Danmark generelt. Den landsdækkende organisation Vinterbaderforeninger i Danmark tæller i dag 25.000 aktive medlemmer. ”Vores forening har i dag omkring 50 medlemmer, men vi vil gerne være endnu flere. Alle burde opleve den livsglæde og energi, man får af at springe i iskoldt vand”, udtaler Lars Rubusch. Han tilføjer, at det faktisk er dokumenteret, at vinterbadning er godt for både krop og sjæl.

Når den nye badebro bliver etableret for enden af Lyshøj Allé, er det planen, at dette bliver omdrejningspunktet for foreningens aktiviteter. ”Vi har været utroligt glade for at kunne bruge broen ved Hotel Koldingfjord, men vi ser frem til at få et sted, hvor vi kan gøre brug af fx toilet- og omklædningsfaciliteter. Det er vores håb, at Kolding Kommune vil gå i dialog med os om at skabe optimale rammer for vinterbadere i Kolding”, siger Lars Rubusch. Han gør opmærksom på, at foreningens kerneaktivitet naturligvis er vinterbadning, men at foreningen har aktiviteter året rundt, fx havsvømning i sommerhalvåret.

Interesserede kan informere sig om foreningen på foreningens hjemmeside www.hopifjorden.dk eller blot møde op på broen, hvor der er vandgang henholdsvis kl. 5.45 og kl. 6.10 mandag til fredag og kl. 8.30 i weekenden.

 

Tina Paulsen Christensen (presseansvarlig)